')); replace2=replace.replace(new RegExp('form','gim'),'div'); document.getElementById(Id_Rozblog_Comment).innerHTML='
'; } } xmlhttp.open("GET",'http://iran80803.rozblog.com/post/comment/'+CommentID,true); xmlhttp.send(); } function SM(strCode) {document.getElementById ('tex').value +=strCode;}
درباره ما
ایران
وبلاگ ایران،یک وبلاگ برای اشنایی با امام زمان و معرفی خصوصیات ایشان؛واخبار ها و مسائل مذهبی ؛آموزشی. اگر نظر یا انتقادی داشتید می توانید نظرتان را با ما در میان بگزارید. با تشکر نکته:تمام مطالب از وبسایت ایرانیان نوین کپی برداری شده است و مدیریت سایت ایرانیان نوین با رضایت کامل از این موضوع ادرس وبسایت ایرانیان نوین www.alinaji5040.r98.ir
وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسی که امروزه به یکی از شیوه‌های درآمدزایی در بازاریابی نوین تبدیل شده، چالش‌ها و استانداردهای خودش را دارد. از طرفی نه به آن سختی است که برخی‌‌ها فکر می‌کنند، و از طرفی نه به آن آسانی که برخی دیگر می‌اندیشند. با ما باشید تا شما را با نحوه شروع کردن آن آشنا کنیم.مسئله وبلاگ نویسی و استفاده از وبلاگ برای اهداف مختلف پیشینه خیلی قدیمی دارد و می‌توان ادعا کرد که همزمان با سایت‌ها به وجود آمده است. امروزه استفاده از وبلاگ به عنوان یک ابزار برای تبلیغات و تقویت سایت فروشگاهی به یک موضوع مهم و تعیین‌کننده تبدیل شده و حتی شرکت‌های بزرگ دنیا نیز از این ابزار استفاده می‌کنند. برای درک اهمیت نوشتن وبلاگ و محتوای آن تنها می‌توانید به چند تا سایت برتر دنیا مانند سایت یوآست، دیجیتال مارکتینگ، موز (moz) و حتی خود گوگل مراجعه کنید که با وجود داشتن رتبه برتر در دنیا، از بخش وبلاگ استفاده می‌کنند.وبلاگ نویسی به نوعی احترام به بازدید کننده و مخاطب است و شرایطی به وجود می‌آورد که آنها راحت‌تر به اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشته باشند. اهمیت وبلاگ‌ها ما را در گروه مدیر وب بر آن داشت که یک مطلب را به طور ویژه به بحث وبلاگ نویسی و استفاده از آن اختصاص دهیم و سعی می‌کنیم در این مطلب به چند سؤال زیر پاسخ دهیم:

مطمئناً پاسخ دادن به این سؤالات می‌تواند بسیاری از ابهامات ما را در مورد وبلاگ نویسی از بین ببرد و حتی کمک کند که وبلاگ‌های موجود را با کیفیت بالاتری آماده کنیم. پس با ما همراه باشید.

 

وبلاگ نویسی

 

چه آموزش‌هایی در وبلاگ نویسی به ما کمک می‌کند؟

برای کسانی که در ابتدای راه هستند و به دنبال صفر تا صد وبلاگ نویسی هستند، چند آموزش زیر حیاتی است:

 

1. آموزش انجام طراحی قالب وبلاگ

آموزش طراحی قالب وبلاگ از نظر بسیاری از وبلاگ نویسان و وبمستران اهمیت چندانی ندارد و معتقدند که یک وبلاگ‌نویس به چنین اطلاعاتی نیاز ندارد. بررسی مسیر یک وبلاگ از لحظه شروع تا لحظه رسیدن به درآمد نشان می‌دهد که تنها، گام‌های ابتدایی آن برای اهداف شخصی است و کم‌کم رقابت با سایر رقبا و به دست آوردن رتبه بهتر در اولویت قرار می‌گیرد. پس باید بپذیریم که سئو فنی در رتبه‌بندی وبلاگ‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد و کسی که به دنبال پیروزی در رقابت با سایر وبلاگ نویسان است، باید بتوانند قالب وبلاگ خود را از جهات مختلف بهینه کند تا برای رقابت آماده باشد.

 

2. آموزش در مورد نوشتن مطالب خلاقانه

آموزش بعدی در وبلاگ نویسی، آموزش نوشتن مطالب جذاب و خلاقانه است. نمی‌دانم تا چه اندازه با فضای اینترنت و وبلاگ‌ها آشنایی دارید، اما با جستجوی یک کلیدواژه ساده مانند «وبلاگ» در حدود 96 میلیون نتیجه در گوگل دریافت می‌کنید که هر کدام از آنها ممکن است مطالب اختصاصی یا تکراری داشته باشد. این آمار نشان می‌دهد که انتخاب کلید واژه، انتخاب متن و حتی انتخاب کلمات استفاده شده در آن اهمیت ویژه‌ای دارد. پس کسی که به دنبال وبلاگ نویسی حرفه‌ای باشد، باید بتواند مطالبی خلاقانه و جذاب بنویسد تا کاربر در نگاه اول با این متن ارتباط برقرار کرده و از آن استفاده کنند.

 

3. یادگیری روش‌های مختلف گردآوری مخاطب و افزایش نرخ تبدیل

به دست آوردن بازدیدکننده و تبدیل کردن آنها به مخاطب و مشتری تکنیک خاص خود را دارد و روش تبدیل آنها نیز با شیوه‌های خاص انجام می‌شود. وقتی که شما قصد راه اندازی یک وبلاگ را دارید و می‌خواهید به طور مرتب بر روی آن کار کنید، لازم است که روش‌های مختلف جذب بازدیدکننده را بشناسید. قرار نیست که تمامی مخاطبان شما از طریق جستجوی ارگانیک و موتورهای جستجو جذب شوند، بلکه ممکن است در گام‌های بعدی به سراغ ابزارهای دیگر مانند تبلیغات کلیکی یا تبلیغات متنی بروید.

 

4. یادگیری نحوه انتخاب هاستینگ مناسب برای وبلاگ

هاستینگ برای یک وبلاگ بسیار مهم است و سرعت بارگذاری و همچنین گرفتن رتبه در موتورهای جستجو با توجه به این مسئله اهمیت پیدا می‌کند. هاست از کلمه انگلیسی Host برگرفته شده است که به معنی میزبانی است. در واقع شما یک میزبان برای وبلاگ خود انتخاب می‌کنید که کلیه اطلاعات شما بر روی آن‌ها بارگذاری می‌شود. اگر بتوانید یک‌ هاست مناسب و با کیفیت انتخاب کنید، مطمئناً کیفیت وبلاگ شما بالا خواهد بود و می‌توانید بیشترین بهره وری از آن را داشته باشید. در مورد بحث هاستینگ و انتخاب آن در گام‌های بعدی بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

وبلاگ نویسی

 

چگونه وبلاگ نویسی را شروع کنیم؟

قبل از اینکه بخواهید وارد بحث نوشتن وبلاگ و آماده سازی آن برای محتوا گذاری شوید، احتمالات سؤالات مختلفی در رابطه با این موضوع در ذهن شما شکل گرفته است که به عنوان مثال به سوالاتی مانند «چگونه وبلاگ بنویسیم» یا «چگونه وبلاگ درست کنم» یا «وبلاگ چیست» می‌توان اشاره کرد. این سؤالات بسیار شبیه هستند و پاسخ همه آنها در یک جمله است: وبلاگ به یک سیستم گفته می‌شود که برای نوشتن متن در زمینه‌های مختلف آماده سازی شده باشد.

بنابراین کسی که به دنبال وبلاگ نویسی باشد و بخواهد که یک وبلاگ برای خود بسازد، باید پلتفرم لازم را فراهم کند تا متن مورد نظر خود را در آن قرار داده و در قالب یک وب سایت یا بلاگ در معرض دید کاربران قرار دهد. نوشتن وبلاگ را می‌توان به نوشتن کتاب یا حتی نوشتن دفتر خاطرات تشبیه کرد که در آن اطلاعات فرد با توجه به سلیقه و نیاز سایر افراد نوشته می‌شود. یک وبلاگ نویسی حرفه‌ای معمولاً سعی می‌کند اطلاعاتی در وبلاگ خود قرار دهد، که هم نوشته خود او باشد و هم برای خواننده جذاب باشد.

یک نکته بسیار مهم در وبلاگ نویسی، انتخاب سبک مناسب برای وبلاگ است. مطالب یک وبلاگ ممکن است کپی شده از سایت یا از منبع دیگری باشد یا خود فرد وبلاگ‌نویس آنها را آماده کرده باشد. به خاطر داشته باشید، وبلاگ‌هایی که با توجه به اطلاعات خود شخص و تجربه او آماده شده باشند، جذابیت بیشتری برای کاربران دارند.

بیشتر بدانید: چگونه برای رشد سئو، استراتژی بازاریابی محتوا بسازیم؟

 

بلاگر یا وبلاگ‌نویس به چه کسی گفته می‌شود؟

بلاگر (‌blogger) یا وبلاگ‌نویس به کسی گفته می‌شود که وظیفه نوشتن محتوا برای وبلاگ را برعهده دارد. وبلاگ نویس‌ها به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که برخی از آنها به صورت مستقل و برخی نیز به صورت وابسته هستند. وبلاگ‌نویس مستقل به کسی گفته می‌شود که وبلاگ را با توجه به موضوع و سلیقه خود انتخاب می‌کند و هدف از وبلاگ نویسی کمک به یک وب سایت یا یک کسب‌وکار دیگر نیست. این در حالی است که وبلاگ‌نویس وابسته تمامی فعالیت خود را برای تقویت یک وب‌سایت یا یک کسب‌و‌کار دیگر انجام می‌دهد. نمونه وبلاگ‌های وابسته، وبلاگ‌هایی هستند که در کنار فروشگاه‌های دیجیتال ایجاد می‌شوند تا برخی از کلید واژه‌های آنها را قوی‌تر کنند.

 

وبلاگ نویسی در چه زمینه‌هایی قابل اجراست؟

انتخاب زمینه برای وبلاگ نویسی به سلیقه فرد وبلاگ‌نویس بستگی دارد و تحت تأثیر فعالیت اقتصادی یا شخصیتی اوست. به عنوان مثال ممکن است یک وبلاگ‌نویس تصمیم بگیرد که مطالب آن را به دست نوشته‌ها و شعرهای شخصی خود اختصاص دهد یا تصمیم بگیرد که وبلاگ را در کنار یک فروشگاه ایجاد کند و به آن در حوزه‌های مختلف کمک کند. در هر صورت، انتخاب زمینه وبلاگ موضوع چندان پیچیده‌ای نیست، اما کسانی که به دنبال رقابت و کسب درآمد از وبلاگ هستند، می‌توانند زمینه‌های زیر را به عنوان حوزه‌های اصلی فعالیت خود انتخاب کنند:

 

وبلاگ نویسی

 

مراحل ساخت وبلاگ

تا اینجای کار با بخشی از پیش نیازهای وبلاگ نویسی آشنا شدیم و مشخص شد که در هر کدام از این مراحل، باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم. معمولاً بسیاری از وبلاگ‌نویس‌ها یا کسانی که به دنبال راه‌اندازی یک وبلاگ هستند، تا این مرحله برنامه‌ریزی خاصی ندارند و بدون بررسی رقبا وارد این حوزه می‌شود. جالب است بدانید که درصد بسیار بالایی از این افراد در همان گام‌های اول ناامید شده و مسیر خود در ایجاد یک وبلاگ پرکار و پرطرفدار را متوقف می‌کنند.

 شاید اولین گام در ساخت یک وبلاگ، نوشتن یک طرح کسب‌وکار یا همان بیزینس پلن برای آن است که به بررسی جوانب مختلف وبلاگ و احتمال موفقیت آن در حوزه‌های مختلف اختصاص می‌یابد. البته، معمولاً کسی به صورت حرفه‌ای به این موضوع به شکل کسب‌وکار نگاه نمی‌کند و بیشتر برآورد شخصی خود را دارد. بنابراین، قبل از اینکه وارد مراحل وبلاگ نویسی و ابزارهای مورد نیاز آن شویم، یک برگه سفید بردارید و در آن سعی کنید به سؤالات زیر پاسخ دهید:

اگر با پاسخ دادن به این سؤالات توانستید وبلاگ نویسی را برای خود توجیه کنید و مطمئن بودید که در این مسیر به موفقیت خواهید رسید، گام اول را بردارید و اسم وبلاگ را مشخص کنید.

 

1. انتخاب دامنه وبلاگ یا همان اسم وبلاگ

 اولین گامی که در راه‌اندازی یک وبلاگ باید بردارید، مشخص کردن اسم وبلاگ و انتخاب یک دامنه با توجه به آن است. برای اسم وبلاگ می‌توانید از فاکتورهای مختلفی استفاده کنید، اما به خاطر داشته باشید که دامنه یک سایت یا یک بلاگ از قواعد و قوانین خاص خود برخوردار است و برای موفقیت در موتورهای جستجو باید به این قواعد پایبند باشید.

بطور کلی، دامنه یک سایت:

 دامنه وبلاگ همانند انتخاب اسم برای یک انسان است و به نوعی یک شناسنامه برای وبلاگ محسوب می‌شود. اگر در انتخاب اسم وبلاگ حساسیت بالایی به خرج دهید و حتی الامکان بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید، شانس موفقیت شما بیشتر خواهد بود. معمولاً موتورهای جستجو به ارتباط بین نام بلاگ و آدرس اینترنتی (URL) توجه ویژه‌ای دارند و این دامنه در رتبه بندی آن‌ها تأثیر گذار است.

 

وبلاگ نویسی

 

 چگونه دامنه وبلاگ خود را ثبت کنیم؟

یکی از پرتکرارترین سوالاتی که افراد تازه کار مطرح می‌کنند، نحوه ثبت دامنه وبلاگ و نحوه کسب اطمینان از عدم تکراری بودن آن است. در این مورد شرکت‌های مختلفی در زمینه ثبت دامنه فعالیت می‌کنند که شما می‌توانید از آنها کمک بگیرید. با توجه به اینکه خرید دامنه در قالب‌های مختلف نیاز به مهارت بالایی دارند و پرداخت آن در قالب دلار انجام می‌گیرد، توصیه ما این است که ثبت دامنه خود را به یکی از این شرکت‌ها واگذار کنید. نکته دیگر اینکه این شرکت‌ها برای حصول اطمینان از عدم تکراری بودن دامنه وبلاگ، امکاناتی را در اختیار شما می‌گذارد.

به عنوان مثال، شما با جستجوی ثبت دامنه وبلاگ در گوگل به چندین نتیجه خواهید رسید که با کلیک بر روی هر کدام از آنها، یک ابزار در اختیار شما قرار می‌گیرد تا بتوانید تکراری بودن دامنه خود را بررسی کنید. هزینه ثبت دامنه به قالب‌های مختلف آنها بستگی دارد. از آنجایی که در سیستم‌های اینترنتی تفاوتی بین آدرس وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها وجود ندارد،  انتخاب قسمت انتهایی دامنه به سلیقه کاربر و اصول حاکم بر آنها بستگی دارد. به عنوان مثال:

دو نکته مهم در انتخاب دامنه برای وبلاگ وجود دارد که رعایت هر کدام از آنها می‌توانند مسیر شما را راحت‌تر کند. در حالت اول باید به خاطر داشته باشید که برخی از وب‌سایت‌ها به عنوان وب‌سایت وبلاگدهی فعالیت می‌کنند و زمینه استفاده رایگان شما از دامنه را فراهم می‌کند که در بندهای بعدی بیشتر به آن‌ها می‌پردازیم.

مورد دوم اینکه گاهی در بررسی‌های خود متوجه می‌شوید که دامنه مورد نظر شما قبلاً ثبت شده است. در این حالت مجبور خواهید بود که یک دامنه جدید برای وبسایت خود در نظر بگیریم. البته نیازی نیست که حساسیت بالایی به خرج دهید و حتی می‌توانید از خدمات ترجمه یا از معادل آنها استفاده کنید. حتی اگر زمینه فعالیت شما شامل کلمات کوتاه می‌شود، می‌توانید از کلمات ترکیبی استفاده کنید که نمونه بارز آن دامنه وب سایت مدیر وب (www.modirweb.com) است.

بیشتر بخوانید: 6 نکته برای داشتن بهترین استراتژی در بازاریابی محتوا

 

2. انتخاب سیستم‌ هاست با توجه به هدف گذاری وبلاگ

در مرحله قبل احتمالاً یک اسم مناسب برای وبلاگ خود انتخاب کرده‌اید و حتی دامنه آن را نیز ثبت کرده‌اید. در این مرحله باید یک سیستم میزبان یا هاست برای وبلاگ خود انتخاب کنید تا بتوانید اطلاعات خود را بر روی آن بارگذاری کنید. بارگذاری محتوا در بستر اینترنت نیاز به یک فضای مشخص دارد که این فضا با استفاده از هاست فراهم می‌شود. شرکت‌های ایرانی و خارجی متعددی در زمینه ارائه هاستینگ فعالیت دارند و هر کدام از آن‌ها می‌تواند برای وبلاگ نویسی شما مناسب باشد. تأثیر هاست در یک وب سایت یا یک وبلاگ بسیار مهم است و می‌توانند موارد زیر را تحت تأثیر قرار دهد:

نکته‌ای که در مورد وبلاگ نویسی وجود دارد این است که‌ هاست در آدرس اینترنتی یا در محتوای وبلاگ آورده نمی‌شود و به عنوان سیستم پشت پرده فعالیت می‌کند. اما این باعث نمی‌شود که اهمیت هاستینگ کاهش پیدا کند و شما به عنوان یک وبلاگ‌نویس باید بتوانید بهترین‌ هاست ممکن را برای به خود انتخاب کنید.

 

وبلاگ نویسی

 

نکاتی در مورد انتخاب‌ هاست برای وبلاگ

همانطور که عنوان شد، شرکت‌های ایرانی و خارجی متعددی در زمینه ارائه‌ هاست فعالیت دارند که حتی در برخی موارد سرعت شرکت‌های خارجی از شرکت‌های ایرانی بالاتر است. اما توصیه ما این است که حتماً از شرکت‌های ایرانی استفاده کنید، زیرا هم از امنیت بالاتری برخوردار هستند و هم دسترسی به پشتیبانی آنها از طرق مختلف راحت‌تر است. برای انتخاب شرکت نیز می‌توانید کلید واژه ‌هاست یا انتخاب‌ هاست را در گوگل سرچ کنید و با شرکت‌های مختلف در این زمینه صحبت کنید. در اینجا به دلیل مسائل مختلف از ذکر شرکت‌های ارائه دهنده ‌هاست در ایران معذوریم، اما می‌توانید با کارشناسان ما در تماس باشید تا اطلاعات مشاوره‌ای کامل‌تری در اختیار شما قرار دهند.

اما شاید هوس کرده باشید که از یک ‌هاست رایگان برای وب‌سایت خود استفاده کنید! آیا امکان پذیر است؟ بله امکان پذیر است. اگر قصد استفاده از هاست رایگان را دارید می‌توانید از سایت‌های وبلاگدهی استفاده کنید که در چند قدم جلوتر به طور کامل آنها را معرفی خواهیم کرد. اما اگر  می‌خواهید از دردسرهای مربوط به انتخاب ‌هاست و دامنه فرار کنید، بهتر است از سیستم‌های اشتراکی استفاده کنید که آنها را نیز در بخش بعدی توضیح خواهیم داد.

 

3. انتخاب پلتفرم مناسب برای پیاده سازی وبلاگ

 تا اینجای کار، شما یک دامنه برای وبلاگ خود انتخاب کرده‌اید و فضای هاست را با توجه به فعالیت وبلاگ نویسی خود مشخص گردید. در اینجا باید به سراغ انتخاب یک پلتفرم مناسب برای پیاده‌سازی وبلاگ خود بروید. اما پلتفرم چیست؟

 پلتفرم ابزار و فضایی است که به منظور نوشتن محتوا برای وبلاگ در اختیار شما قرار می‌گیرد. با کمک این پلتفرم شما می‌توانید نوشته‌ها، تصاویر گرافیکی، فیلم‌ها و سایر موارد مشابه را به دلخواه خود تغییر دهید و در قالب مشخص در وبلاگ خود منتشر کنید.

چگونه یک پلتفرم مناسب برای سایت خود انتخاب کنیم؟

 به طورکلی پلتفرم‌های مورد استفاده در وبلاگ نویسی به دو دسته رایگان و پولی تقسیم می‌شوند. پلتفرم‌های رایگان شامل سیستم‌هایی می‌شوند که استفاده از آنها به صورت دائمی رایگان است و شما در ازای نصب آنها پولی پرداخت نخواهید کرد. اما برای استفاده از پلتفرم‌های پولی مجبور هستید که به صورت اشتراکی و سالانه هزینه آن را بپردازد. به منظور آشنایی بهتر شما با این سیستم‌ها، دو پلتفرم رایگان خارجی را معرفی خواهیم کرد که هر کدام از آنها ویژگی‌های خاص خود را دارد.

 

وردپرس

وردپرس (Wordpress) محبوب‌ترین، رایج‌ترین و احتمالاً ساده‌ترین پلتفرم مورد استفاده برای گذاشتن محتوا در وبلاگ و وبسایت است. این سیستم به صورت رایگان در اختیار وبلاگ نویسان و وبمستران قرار می‌گیرد تا به کمک آن اطلاعات خود را بارگذاری کرده و به شکلهای مختلف ویرایش کنند. کار با وردپرس بسیار ساده است و ابزارهای آن به طور کامل و بدون محدودیت در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. از مهمترین ویژگی‌های این سیستم، وجود افزونه‌ها و پلاگین‌های مختلف برای تغییر در ساختار سایت است که به راحتی می‌توان قالب سایت را به کمک آنها تغییر داد.

البته وردپرس در سه سطح مقدماتی، پیشرفته و حرفه‌ای در اختیار کاربران قرار می‌گیرد که تنها نسخه مقدماتی آن رایگان است. کسانی که قصد استفاده از این سیستم مدیریت محتوا یا CMS برای وبلاگ خود دارند، در استفاده از نسخه مقدماتی آن محدودیتی نخواهند داشت و برای داشتن نسخه‌های حرفه‌ای‌تر باید پول آن را بپردازند. بزرگ‌ترین ایرادی که برای وردپرس وجود دارد این است که سیستم پشتیبانی و پاسخگویی خاصی برای آن در نظر گرفته نشده است و برای برطرف کردن مشکلات آن باید از اینترنت و یا گروه‌های مربوط به آن کمک گرفت.

 

وبلاگ نویسی

 

جوملا

جوملا (Joomla) از لحاظ طراحی و نحوه بارگذاری محتوا تفاوت‌های بسیاری با وردپرس دارد و کار با آن سخت‌تر است. جوملا در ساخت فروشگاه و وب‌سایت‌های اینترنتی موفق عمل می‌کند، اما دسترسی به برخی گزینه‌ها در آن سخت‌تر است و کاربر برای نو

جدول لیگ برتر ایران
اخرین اخبار ایران
ترجمه سایت به زبان های مختلف
ورود اعضای سایت

آمار سایت
» آمار کاربران
» افراد آنلاین : 1
» اعضای آنلاین : 0
» تعداد اعضا : 0

» عضو شوید
» ارسال کلمه عبور


» آمار مطالب
» کل مطالب : 16
» کل نظرات : 0

» آمار بازدید
» بازدید امروز : 6 نفر
» باردید دیروز : 5 نفر
» ورودی امروز گوگل : 0
» ورودی گوگل دیروز : 0
» بازدید هفته : 11 نفر
» بازدید ماه : 11 نفر
» بازدید سال : 556 نفر
» بازدید کلی : 4,177 نفر
پیوندهای روزانه
دیگر امکانات
عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
شعر امام زمان مجموعه: شعر و ترانه

 


 

«شعر امام زمان»

 

اي آنکه در نگاهت حجمي زنور داري

کي از مسير کوچه قصد عبور داري؟

چشم انتظار ماندم، تا بر شبم بتابي

اي آنکه در حجابت درياي نور داري

من غرق در گناهم، کي مي کني نگاهم؟

برعکس چشمهايم چشمي صبور داري

از پرده ها برون شد، سوز نهاني ما

کوک است ساز دلها، کي ميل شور داري؟

در خواب ديده بودم، يک شب فروغ رويت

کي در سراي چشمم، قصد ظهور داري؟

 

*****شعر امام زمان******

 

«شعر امام زمان»

 
از ميان اشک ها خنديده مي آيد کسي
خواب بيداري ما را ديده مي آيد کسي

با ترنم با ترانه با سروش سبز آب
از گلوي بيشه خشکيده مي آيد کسي

مثل عطر تازه تک جنگل باران زده
در سلام بادها پيچيده مي آيد کسي

کهکشاني از پرستو در پناهش پرفشان
آسمان در آسمان کوچيده مي آيد کسي

خواب ديدم , خواب ديده در خيالي ديده اند
از شب ما روز را پرسيده مي آيد کسي

 

«شعر امام زمان»

 

گفتم به مهدی بر من عاشق نظر کن
گفتا تو هم از معصیت صرف نظر کن


گفتم به نام نامیت هر دم بنازم
گفتا که از اعمال نیکت سرفرازم


گفتم که دیدار تو باشد آرزویم
گفتا که در کوی عمل کن جستجویم

گفتم بیا جانم پر از شهد صفا کن
گفتا به عهد بندگی با حق وفا کن

گفتم به مهدی بر من دلخسته رو کن
گفتا ز تقوا کسب عز و آبرو کن

گفتم دلم با نور ایمان منجلی کن
گفتا تمسک بر کتاب و هم عمل کن

گفتم ز حق دارم تمنای سکینه
گفتا بشوی از دل غبار حقد و کینه

گفتم رخت را از من واله مگردان
گفتا دلی را با ستم از خود مرنجان

گفتم به جان مادرت من را دعا کن
گفتا که جانت پاک از بهر خدا کن

گفتم  ز هجران تو قلبی تنگ دارم
گفتا ز قول بی عمل من ننگ دارم

گفتم دمی با من ز رافت گفتگو کن
گفتا به آب دیده دل را شستشو کن

گفتم دلم از بند غم آزاد گردان
گفتا که دل با یاد حق آباد گردان

گفتم که شام تا دلها را سحر کن
گفتا دعا همواره با اشک بصر کن

گفتم که از هجران رویت بی قرارم
گفتا که روز وصل را در انتظارم

 

*****شعر امام زمان******

 


 

«شعر امام زمان»

 

مجنون شدم که راهی صحرا کنی مرا
گاهی غبار جاده ی لیلا، کنی مرا
کوچک همیشه دور ز لطف بزرگ نیست
قطره شدم که راهی دریا کنی مرا
پیش طبیب آمده‌ام، درد می‌کشم
شاید قرار نیست مداوا کنی مرا
من آمدم که این گره ها وا شود همین!
اصلا بنا نبود ز سر وا کنی مرا
حالا که فکر آخرتم را نمی­کنم
حق می­دهم که بنده دنیا کنی مرا
من، سالهاست میوه ی خوبی نداده‌ام
وقتش نیامده که شکوفا کنی مرا
آقا برای تو نه ! برای خودم بد است
هر هفته در گناه، تماشا کنی مرا
من گم شدم ؛ تو آینه‌ای گم نمی‌شوی
وقتش شده بیائی و پیدا کنی مرا
این بار با نگاه کریمانه‌ات ببین
شاید غلام خانه زهرا کنی مرا
*علی اکبر لطیفیان*

دعا راهی برای رهایی از سرگردانی های آخرالزمان

تلاوت سوره هایی خاص برای درک و یاری امام زمان(عج)

حجت الاسلام حسن ملایی، مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت و مؤلف کتاب «سبک زندگی منتظرانه» در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان اظهار کرد: یک منتظر حتما باید انس با قرآن را به صورت عام داشته باشد اما به صورت خاص هم باید برخی از سوره هایی را که تلاوت آنها در عصر غیبت توصیه شده است، تلاوت کند.

 

ثواب تلاوت سوره مبارکه اسراء در هر شب جمعه

وی با اشاره به اینکه امام صادق (ع)فرمودند: «فردی که در شب جمعه سوره مبارکه اسراء را تلاوت کند، نمی میرد مگر آنکه قائم آل محمد(عج) را درک می کند و از یاوران ایشان خواهد بود»، تصریح کرد: این تعبیر بسیار زیباست زیرا تلاوت این سوره، موجب درک حضرت مهدی(عج) و یاوری ایشان خواهد بود که این مهم به عنوان هدف کلان سبک زندگی منتظرانه نیز مطرح شده بود.

 

ملایی با اشاره به اینکه علاوه بر انس با قرآن که نوعی ارتباط با خداوند است، می توانبا تلاوت سوره مبارکه اسراء، به یاوری با امام زمان(عج) هم رسید، افزود: در روایتی دیگر داریم که سوره های مسبحات را بخوانید، یعنی سوره هایی که ابتدای آن با تسبیح خداوند آغاز می شود که عبارتند از: «حدید»، «حشر»، «صف»، «جمعه» و « تَغابُن» که امام باقر(ع) فرمودند: «هر فردی که سوره های مسبحات را پیش از آنکه بخوابد، تلاوت کند، نمی میرد تا آنکه حضرت قائم(عج) را درک می کند و اگر بمیرد، در جوار حضرت محمد(ص) خواهد بود.»؛ بنابراین انس با قرآن و تلاوت این سوره ها، باید در سبک زندگی منتظران باشد.

 

دعا راهی برای رهایی از سرگردانی های آخرالزمان

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه منتظر باید اهل مناجات و دعا باشد، بیان کرد: عبدالله بن سنان می گوید که نزد امام صادق(ع) آمدم و ایشان فرمودند: «چگونه به سر خواهید برد، اگر در موقعیت و جایی قرار گیرید که در آن، امامی راهنما و نشانه ای چشمگیر نبینید» یعنی به عصر غیبت امام زمان(عج) اشاره کردند و در ادامه فرمودند: «هیچ فردی از آن موقعیت و سرگردانی رهایی نمی یابد، مگر آنکه همچون فرد غریق(یعنی فردی که در حال غرق شدن است) دست به دعا بردارد».

 

وی اضافه کرد: یک منتظر امام زمان(عج)، در سبک زندگی و رفتارهای خود، باید اهل نماز، دعا و مناجات باشد و حضرت مهدی(عج) هم فرمودند: «أَکْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِیلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِکَ فَرَجُکُم‌» بنابراین، دعا و مناجات باید یکی از مولفه های رفتاری سبک زندگی منتظرانه باشد و به آن توجه شود.

اوقات شرعی
نقش انگاره های دینی در سیاست :عرضی یا ماهوی

آموزش بازی سازی

تا انتهای بخش اول سری مقالات آموزش بازی سازی راه چندانی نداریم و با احتساب این مقاله تنها دو مقاله‌ی دیگر در خدمت شما خواهیم بود. برای همین قبل از شروع موضوع اصلی این مبحث با هم مروری بر مطالب گفته شده تا اینجا خواهیم کرد.

بدون در نظر گرفتن مقاله‌ی پیش‌رو تا الان در ۱۶ مقاله‌ی آموزش بازی‌سازی در خدمت شما بوده‌ایم که هر چند مختصر ولی در آن‌ها در مورد ۴ بخش کلی صحبت شده است. ۴ مقاله در زمینه‌ی چرخه‌ی بازی‌سازی، ۲ مقاله در زمینه‌ی سند طراحی بازی،‌ ۶ مقاله در زمینه‌ی موتورهای بازی‌سازی و نرم‌افزارهای کاربردی صنعت بازی‌سازی و یک مقاله هم در مورد ساختار تیم‌های بازی‌سازی در خدمت شما بوده‌ایم. شاید در نگاه اول این تعداد مقاله چیز دندان‌گیری نباشد اما برای شروع کار و آشنا کردن علاقمندان دنیای بازی‌سازی با حداقل‌هایی که باید به آن اهمیت بدهند، آنچنان هم کم اهمیت نیست. اگر شما تمامی مقاله‌های قبلی را مطالعه کرده باشید، کم و بیش در مورد مراحل ساخت یک بازی آگاهی دارید و می‌دانید که در مسیر تولید یک بازی اگر از هر چیزی چشم‌پوشی کنید نباید سند طراحی بازی را فراموش کنید. در کنار آن به خوبی می‌دانید که برای تولید یک بازی خوب هیچ اجباری برای تشکیل یک تیم بزرگ نیست و تنها کافی است ایده‌ی خود را چکش‌کاری کرده و متناسب با آن نرم‌افزارها و موتور بازی‌سازی مناسبی را انتخاب کنید و حتی تا حدودی با گزینه‌های پیش‌روی خودتان هم آشنایی دارید. برای همین پر‌بیراه نگفته‌ایم اگر بگویم که به جایی رسیده‌اید که می‌توانید برای ساخت بازی خود و آن هم به صورت اصولی اقدام کنید.

البته شاید در اینجا این سوال پیش بیاید که «آیا واقعا در حال حاضر من می‌توانم یک بازی بسازم؟» که در پاسخ به آن باید بگوییم که بله شما می‌توانید! تعجب نکنید، واقعا شما می‌توانید از همین نقطه برای ساخت ایده‌های درون ذهنتان اقدام کنید ولی باید چندین نکته‌ی مهم را در این مسیر آویزه‌ی گوش خود کنید و تنها در هوای ساختن یک بازی عالی دست به تلاش‌های بیهوده و بی‌هدف نزنید. با طرح چند سوال موضوع اصلی مقاله‌ی امروز را شروع می‌کنیم. به نظر شما آیا رانندگی یک وسیله‌ی نقلیه، چیزی جز مدیریت فرمان و پدال‌های گاز، ترمز و کلاچ است؟ شما به راحتی و در طول یک یا دو دقیقه می‌توانید کارکرد تمامی این‌ موارد را به یک نفر آموزش دهید اما آیا پس از آن می‌توانید بگویید که او رانندگی را یاد گرفته است؟ بدون شک دلیلی وجود ندارد که کسی به دلیل دانستن روال انجام کاری در انجام آن کار نیز مهارت داشته باشد. دفعه‌ی اولی را که پشت فرمان ماشین نشسته‌اید به یاد بیاورید. با اینکه همه‌ی ما کارکرد و روال مدیریت تمامی اجزایی را که با آن‌ها سر و کار داشتیم می‌دانستیم ولی تجربه‌ای عملی همه‌ی ما با گفته‌هایی که شنیده‌ بودیم بسیار متفاوت بود. کلاچ را رها کن و همزمان به نرمی گاز بده ... و معمولا پس از چندین بار زوزه کشیدن ماشین (به دلیل بالا رفتن دور موتور) با یک پرش کوچولو ماشین خاموش می‌شد! شاید ده‌ها بار همین حرکت ساده را تمرین کردیم تا در انتها توانستیم یک ماشین چهارچرخ ساده را از جای خودش آن هم نه به آرامی ولی حرکت بدهیم. خب الان تازه نوبت به تمرین حرکات ساده‌ای از قبیل مستقیم برو جلو و مستقیم برگرد عقب می‌رسید و باز هم باید این حرکت را پشت سر هم انجام می‌دادیم. در این بین باز هم پیش می‌آمد که به دلیل تمرکز روی موضوع جدید دوباره چندین بار برای شروع حرکت ماشین را خاموش می‌کردیم.

بدون شک دلیلی وجود ندارد که کسی به دلیل دانستن روال انجام کاری در انجام آن کار نیز مهارت داشته باشد

واقعیت همین است. اگر همین الان که معمولا بیشتر مدیریت رانندگی یک ماشین را با استفاده از ضمیر ناخودآگاه خود انجام می‌دهید توجه کنید، باز هم مشاهده می‌کنید که کلیت مسئله در همین موارد خلاصه می‌شود:‌ مدیریت فرمان و پدال‌های گاز، ترمز و کلاچ. البته درست است که رانندگی تنها به همین موارد خلاصه نمی‌شود و وضعیت کف جامعه هم به وضوح چنین چیزی را نشان می‌دهد اما بدون شک کلیت موضوع را همین موارد تشکیل می‌دهد. در مواقع بحران هم کنترل همین موارد از دست ما خارج می‌شود و آنچه نباید رخ بدهد پیش می‌آید. در بازی‌سازی هم همین‌گونه است. شما اگر چه بسیاری از موارد را می‌دانید اما تا زمانی که پشت فرمان ننشینید و با یک ماشین واقعی این موارد را تمرین نکنید، هرگز نمی‌توانید آینده‌ای را که در آن بازی‌ساز شده‌اید مشاهده کنید. باید صبر و تحمل خود را افزایش دهید و قدم به قدم به دانسته‌های خود جامعه‌ی عمل بپوشانید. برای همین ما در این مقاله برای بیان تعدادی از همین گام‌های ابتدایی به خدمت شما رسیده‌ایم

اگر به مشکل خوردید یا سوالی در مورد بازی سازی داشتید می توانید یا ایمیل تماس حاصل کنید :aliakbarnaji118@gmail.com

پیوندهای وبگاه
آرشیو مطالب
موضوعات مطالب
ثامن تم؛مرجع قالب و ابزار مذهبی وبلاگ و سایت
اسلاید
 


زندگينامه امام زمان، حضرت مهدي (ع)
+ نویسنده علی در جمعه 06 دی 1398 | نظرات(0)

زندگينامه امام زمان، حضرت مهدي (ع)

نام: محمد بن الحسن
كنيه: ابوالقاسم
امام زمان حضرت مهدی (عج) هم نام و هم كنيه حضرت پيامبر اكرم(ص) است. در روايات آمده است كه شايسته نيست آن حضرت را با نام و كنيه، اسم ببرند تا آن گاه كه خداوند به ظهورش زمين را مزيّن و دولتش را ظاهر گرداند.

القاب امام زمان حضرت مهدی (عج):

مهدى، خاتم، منتظر، حجت، صاحب الامر، صاحب الزمان، قائم و خلف صالح.
شيعيان در دوران غيبت صغرى ايشان را «ناحيه مقدسه» لقب داده بودند. در برخى منابع بيش از ۱۸۰ لقب براى امام زمان(ع) بيان شده است.

ولادت امام زمان حضرت مهدی (عج):

وی یگانه فرزند امام عسکری علیه السلام یازدهمین امام شیعیان است. امام زمان حضرت مهدی (عج) در سحرگاه نیمه شعبان ۲۵۵ ق در سامرّا چشم به جهان گشود و پس از پنج سال زندگی تحت سرپرستی پدر، و مادر بزرگوارشان نرجس خاتون، در سال ۲۶۰ ق به دنبال شهادت حضرت عسکری علیه السلام ـ همچون حضرت عیسی علیه السلام و حضرت یحیی علیه السلام که در سنین کودکی عهده دار نبوّت شده بودند ـ در پنج سالگی منصب امامت شیعیان را عهده دار شدند. آن بزرگوار پس از سپری شدن دوران غیبت با تشکیل حکومت عدل جهانی احکام الهی را در سرتاسر زمین حاکمیت خواهد بخشید.

آخرین امام شیعیان در پانزدهم ماه شعبان ۲۵۵ ق، علی رغم مراقبت های ویژه مأموران حکومت عباسی، در خانه امام عسکری علیه السلام چشم به جهان گشودند. تولد مخفیانه آن حضرت بی شباهت به تولد حضرت موسی علیه السلام و حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام نیست. همان گونه که این دو پیامبر بزرگ الهی تحت شدیدترین تدابیر امنیتی فرعونیان و نمرودیان به اراده خداوند و به سلامت در کنار کاخ فرعون و نمرود متولّد شدند، حضرت مهدی(عج) نیز در حالی که جاسوسان و مأموران خلیفه عباسی تمام وقایع خانه امام یازدهم علیه السلام را زیر نظر داشتند، در کمال امنیت و بدون آن که دشمنان بویی ببرند، در سحرگاه روز جمعه نیمه شعبان قدم به جهان هستی گذاشتند.

سیمای امام زمان حضرت مهدی (عج)

پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار علیهم السلام هر کدام در سخنان خود به اوصاف امام مهدی(عج) اشاره کرده اند. حضرت امام رضا علیه السلام در توصیف ویژگی های چهره و سجایای اخلاقی و ویژگی های برجسته آن حضرت می فرمایند: «قائم آل محمد(عج) هاله هایی از نور چهره زیبای او را احاطه کرده است رفتار معتدل و چهره شادابی دارد. از نظر ویژگی های جسمی شبیه ترین فرد به رسول خدا(ص) است. نشانه خاصّ او آن است که گرچه عمر بسیار طولانی دارد، ولی از سیمای جوانی برخوردار است؛ تا آن جا که هر بیننده ای او را چهل ساله یا کمتر تصور می کند. از دیگر نشانه های او آن است که تا زمان مرگ با وجود گذشت زمان بسیار طولانی هرگز نشان پیری در چهره او دیده نخواهد شد».
 
حجت خدا
روزی عثمان بن سعید بن عمری به همراه حدود چهل نفر از بزرگان شیعه به حضور امام عسکری علیه السلام رسیدند تا درباره جانشین آن حضرت سؤال کنند و در آینده از ایجاد اختلاف در مسئله امامت جلوگیری کنند. راوی می گوید: وقتی عثمان بن سعید به حضرت عسکری علیه السلام گفت: آمده ایم تا درباره مطلب مهمی که شما به آن آگاه ترید از شما سؤال کنیم، حضرت عسکری علیه السلام فرمودند: بنشین عثمان. پس از ساعتی امام علیه السلام فرمودند: آیا می خواهید بگویم به چه منظوری آمده اید؟ همه گفتند: ای فرزند رسول خدا، بفرمایید. آنگاه حضرت فرمودند: آمده اید تا درباره حجت خدا و امام پس از من بپرسید. همه گفتند: آری. در این لحظه ناگهان پسری که چهره درخشانی چون ماه داشت و از هر حیث به امام عسکری علیه السلام شبیه بود وارد شد. حضرت فرمودند: بعد از من پیشوای شما و جانشینم این فرزند من است. مواظب باشید پس از من در دین دچار آشفتگی نشوید...

دوران زندگی امام زمان حضرت مهدی (عج)

دوران زندگی امام زمان حضرت مهدی (عج) به چهار دوره تقسیم می شود:

۱) از تولد تا غیبت امام زمان حضرت مهدی (عج):

امام زمان حضرت مهدی (عج) پس از تولد حدود پنج سال تحت سرپرستی پدر بزرگوارشان امام عسکری علیه السلام به صورت نیمه مخفی زندگی کردند. یکی از کارهای بسیار مهمی که حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در این دوره انجام دادند این بود که امام زمان حضرت مهدی (عج) را به بزرگان شیعه معرفی کردند تا در آینده در مسئله امامت دچار اختلاف نشوند.

-

پس از شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در سال ۲۶۰ ق دوره غیبت صغری آغاز شد و تا سال ۳۲۹ ق ادامه پیدا کرد. در این دوره امام زمان حضرت مهدی (عج) از طریق چهار نائب به ادامه امور مردم می پرداختند.

۳) دوره غیبت کبری امام زمان حضرت مهدی (عج):

این دوران از سال ۳۲۹ ق شروع شد و تا زمانی که خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت در این دوره پاسخ به پرسش ها و احکام مردم بر عهده نایبان عام آن حضرت است و حضرت نایب خاصی برای این دوره معرفی نکرده اند.

۴) دوره حکومت امام زمان حضرت مهدی (عج):

پس از ظهور، امام زمان حضرت مهدی (عج) بر اساس احکام اسلام حکومت واحد جهانی تشکیل خواهند داد که در سایه آن سرتاسر عالم پر از عدل و داد خواهد شد.

صورت و سيرت امام زمان حضرت مهدی (عج)

چهره و شمايل حضرت مهدي ( ع ) را راويان حديث شيعي و سني چنين نوشته اند چهره اش گندمگون ، ابرواني هلالي و كشيده ، چشمانش سياه و درشت و جذاب ، شانه اش پهن ، دندانهايش براق و گشاد ، بيني اش كشيده و زيبا، پيشاني اش بلند و تابنده . استخوان بندي اش استوار و صخره سان ، دستان و انگشتهايش درشت .گونه هايش كم گوشت و اندكي متمايل به زردي  - كه از بيداري شب عارض شده -بر گونه راستش خالي مشكين . عضلاتش پيچيده و محكم ، موي سرش بر لاله گوش ريخته ، اندامش متناسب و زيبا ، هياتش خوش منظر و رباينده ، رخساره اش در هاله اي از شرم بزرگوارانه و شكوهمند غرق . قيافه اش از حشمت و شكوه رهبري سرشار .نگاهش دگرگون كننده ، خروشش درياسان ، و فريادش همه گير " .حضرت مهدي صاحب علم و حكمت بسيار است و دارنده ذخاير پيامبران است . وي   نهمين امام است از نسل امام حسين ( ع ) اكنون از نظرها غايب است . ولي مطلق و خاتم اولياء و وصي اوصياء و قائد جهاني و انقلابي  اكبر است . چون ظاهر شود ، به كعبه تكيه كند ، و پرچم پيامبر ( ص ) را در دست گيرد و دين خدا را زنده و احكام خدا را در سراسر گيتي جاري كند . و جهان را پر از عدل و داد و مهرباني كند .حضرت مهدي ( ع ) در برابر خداوند و جلال خداوند فروتن است . خدا و عظمت خدا در وجود او متجلي است و همه هستي او را فراگرفته است . مهدي ( ع ) عادل است و خجسته و پاكيزه . ذره اي از حق را فرو نگذارد . خداوند دين اسلام را به دست او عزيز گرداند . در حكومت او ، به احدي ناراحتي نرسد مگر آنجا كه حد خدايي جاري گردد .مهدي ( ع ) حق هر حقداري را بگيرد و به او بدهد . حتي  اگر حق كسي زير دندان ديگري   باشد ، از زير دندان انسان بسيار متجاوز و غاصب بيرون كشد و به صاحب حق باز گرداند . به هنگام حكومت مهدي ( ع ) حكومت جباران و مستكبران ، و نفوذ سياسي   منافقان و خائنان ، نابود گردد . شهر مكه - قبله مسلمين - مركز حكومت انقلابي مهدي   شود . نخستين افراد قيام او ، در آن شهر گرد آيند و در آنجا به او بپيوندند ...برخي به او بگروند ، با ديگران جنگ كند ، و هيچ صاحب قدرتي و صاحب مرامي   ، باقي   نماند و ديگر هيچ سياستي و حكومتي ، جز حكومت حقه و سياست عادله قرآني   ، در جهان جريان نيابد . آري ، چون مهدي ( ع ) قيام كند زميني  نماند ، مگر آنكه در آنجا گلبانگ محمدي : اشهد ان لا اله الا الله ، و اشهد ان محمدا رسول الله ، بلند گردد .در زمان حكومت مهدي ( ع ) به همه مردم ، حكمت و علم بياموزند ، تا آنجا كه زنان در خانه ها با كتاب خدا و سنت پيامبر ( ص ) قضاوت كنند . در آن روزگار ، قدرت عقلي توده ها تمركز يابد . مهدي ( ع ) با تاييد الهي   ، خردهاي مردمان را به كمال رساند و فرزانگي  در همگان پديد آورد ... .مهدي ( ع ) فرياد رسي است كه خداوند او را بفرستد تا به فرياد مردم عالم برسد .در روزگار او همگان به رفاه و آسايش و وفور نعمتي  بيمانند دست يابند . حتي   چهارپايان فراوان گردند و با ديگر جانوران ، خوش و آسوده باشند . زمين گياهان بسيار روياند آب نهرها فراوان شود ، گنجها و دفينه هاي  زمين و ديگر معادن استخراج گردد . در زمان مهدي ( ع ) آتش فتنه ها و آشوبها بيفسرد ، رسم ستم و شبيخون و غارتگري برافتد و جنگها از ميان برود .در جهان جاي ويراني نماند ، مگر آنكه مهدي ( ع ) آنجا را آباد سازد .در قضاوتها و احكام مهدي ( ع ) و در حكومت وي ، سر سوزني  ظلم و بيداد بر كسي نرود و رنجي بر دلي ننشيند .مهدي ، عدالت را ، همچنان كه سرما و گرما وارد خانه ها شود ، وارد خانه هاي مردمان كند و دادگري او همه جا را بگيرد .

ادامه در صفحه بعد                      سایت ایران

اصحاب و ياران امام زمان حضرت مهدی (عج):

۱. عثمان بن سعيد عمروى (متوفاى سال ۲۶۵ ق.).

۲. محمد بن عثمان عمروى (متوفاى سال ۳۰۴ق.).

۳. حسين بن روح نوبختى (متوفاى سال ۳۲۶ق.).

۴. على بن محمد سمرى (متوفاى سال ۳۲۹ق.).

اين چهار تن نماينده بلافصل امام زمان حضرت مهدی (عج) بودند كه در ايام غيبت صغرى، پس از شهادت امام حسن عسكرى(ع)، از سال ۲۶۰ تا ۳۲۹، به مدت ۷۰ سال به ترتيب، واسطه ميان امام زمان حضرت مهدی (عج) وشيعيان ايشان بودند. اين چهار نفر به «نوّاب اربعه» مشهورند. ولى در هنگام خروج آن حضرت، ۳۱۳ نفر از يارانش به او پيوسته و نخستين هسته لشكريان امام زمان حضرت مهدی (عج) را تشكيل مى‏دهند. علاوه بر آنان، هزاران نفر در ايام غيبت آن حضرت به اين مقام ارجمند نايل شده‏اند كه بر ديگران پنهان مانده است و پنهان خواهد ماند. همچنين افراد بسيارى در ايام غيبت به محضرش شرفياب گشته و از عناياتش بهره‏مند شده‏اند كه در اين جا به نام برخى از آنان اشاره مى ‏گردد:

۱. اسماعيل بن حسن هرقلى.
۲. سيد محمد بن عباس جبل عاملى.
۳. سيد عطوه علوى حسنى.
۴. اميراسحاق استرآبادى.
۵. ابوالحسين بن ابى بغل.
۶. شريف عمر بن حمزه.
۷. ابوراجح حمامى.
۸. شيخ حر عاملى.
۹. مقدس اردبيلى.
۱۰. محمد تقى مجلسى.
۱۱. ميرزا محمد استرآبادى.
۱۲. علامه بحر العلوم.
۱۳. شيخ حسين آل رحيم.
۱۴. ابوالقاسم بن ابى جليس.
۱۵. ابو عبداللَّه كندى.
۱۶. ابو عبداللَّه جنيدى.
۱۷. محمد بن محمد كلينى.
۱۸. محمد بن ابراهيم بن مهزيار.
۱۹. محمد بن اسحاق قمى.
۲۰. محمد بن شاذان نيشابورى.

 
زمامداران معاصر امام زمان حضرت مهدی (عج) :

امام زمان حضرت مهدی (عج) از زمان تولد (سال ۲۵۵ هجرى) تا زمان ظهور و تشكيل حكومت جهانى، با تمام حاكمان و زمامداران كشورهاى اسلامى و غير اسلامى، معاصر بوده و خواهد بود؛ اما خلفاى عباسى كه در ايام غيبت صغراى آن حضرت بر مسلمانان حكومت راندند، عبارتند از:

۱. مهتدى عباسى (۲۵۵ - ۲۵۶ق.).

۲. معتمد عباسى (۲۵۶ - ۲۷۹ق.).

۳. معتضد عباسى (۲۷۹ - ۲۸۹ق.).

۴. مكتفى عباسى (۲۸۹ - ۲۹۵ق.).

۵. مقتدر عباسى (۲۹۵ - ۳۲۰ق.).

۶. قاهر عباسى (۳۲۰ - ۳۲۲ق.).

۷. راضى عباسى (۳۲۲ - ۳۲۹ق.).

۸. متقى عباسى (۳۲۹ - ۳۳۳ق.).

هنگامى كه امام زمان حضرت مهدی (عج) ظهور كند و قيام آزادى بخش وى فراگير شود، برخى از سلاطين و حاكمان كشورها در برابر او تواضع نموده و سر تسليم فرود مى‏آورند و برخى ديگر با آن حضرت، به مقابله و منازعه بر مى‏خيزند و پس از درگيرى، متحمل شكست و اضمحلال خواهند شد و حكومت آن حضرت، از شرق تا غرب كره زمين را فرا خواهد گرفت. در اين باره، روايات فراوانى از معصومين(ع)نقل شده است كه براى نمونه، حديثى را از امام محمد باقر(ع) بيان می ‏كنيم:

عَن أبي جعفر(ع) قال: القائِمُ مِنّا مَنصُورٌ بالرُّعبِ، مُؤيّدٌ بالنَّصر، تُطوى‏ له الأرضُ وَتظهَرُ لَهُ الكنوزُ ويبلغُ سُلطانه المشرقَ والمغرِبَ ويُظِهرُ اللَّهُ دينهُ على الدّينِ كُلّه ولو كَرِهَ المُشركون فلا يَبقى‏ على وجهِ الأرضِ خرابٌ إلّا عمّر وينزلُ روحُ‏اللَّهِ عيسى بن مريم فيُصلّي خلفه.(۱)

قيام كننده از ما منصور به رعب و مؤيّد به نصر است. زمين از براى او در نورديده شود و گنج‏هاى پنهان را براى او آشكار كند. سلطنت و حكومت او شرق و غرب را فرا خواهد گرفت و خداوند منان، به دست او دين خود را بر همه دين‏ها غالب گرداند، اگر چه مشركان را خوش نيايد. در روى زمين هيچ خرابى باقى نماند، مگر اين كه آبادش كند و روح اللَّه، عيسى بن مريم از آسمان نازل شده و بر او اقتدا كند و پشت سرش نماز بخو





تعداد بازديد : 56
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ و متعلق به مدیر آن می باشد و کپی برداری از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است...
1

تنظیمات زمینه قالب:


رنگ پس زمينه



پس زمينه ها

سایت ایران به حمایت شما نیاز دارد: سایت ایران

دریافت کد

کد اخبار