')); replace2=replace.replace(new RegExp('form','gim'),'div'); document.getElementById(Id_Rozblog_Comment).innerHTML='
'; } } xmlhttp.open("GET",'http://iran80803.rozblog.com/post/comment/'+CommentID,true); xmlhttp.send(); } function SM(strCode) {document.getElementById ('tex').value +=strCode;}
درباره ما
ایران
وبلاگ ایران،یک وبلاگ برای اشنایی با امام زمان و معرفی خصوصیات ایشان؛واخبار ها و مسائل مذهبی ؛آموزشی. اگر نظر یا انتقادی داشتید می توانید نظرتان را با ما در میان بگزارید. با تشکر نکته:تمام مطالب از وبسایت ایرانیان نوین کپی برداری شده است و مدیریت سایت ایرانیان نوین با رضایت کامل از این موضوع ادرس وبسایت ایرانیان نوین www.alinaji5040.r98.ir
وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسی که امروزه به یکی از شیوه‌های درآمدزایی در بازاریابی نوین تبدیل شده، چالش‌ها و استانداردهای خودش را دارد. از طرفی نه به آن سختی است که برخی‌‌ها فکر می‌کنند، و از طرفی نه به آن آسانی که برخی دیگر می‌اندیشند. با ما باشید تا شما را با نحوه شروع کردن آن آشنا کنیم.مسئله وبلاگ نویسی و استفاده از وبلاگ برای اهداف مختلف پیشینه خیلی قدیمی دارد و می‌توان ادعا کرد که همزمان با سایت‌ها به وجود آمده است. امروزه استفاده از وبلاگ به عنوان یک ابزار برای تبلیغات و تقویت سایت فروشگاهی به یک موضوع مهم و تعیین‌کننده تبدیل شده و حتی شرکت‌های بزرگ دنیا نیز از این ابزار استفاده می‌کنند. برای درک اهمیت نوشتن وبلاگ و محتوای آن تنها می‌توانید به چند تا سایت برتر دنیا مانند سایت یوآست، دیجیتال مارکتینگ، موز (moz) و حتی خود گوگل مراجعه کنید که با وجود داشتن رتبه برتر در دنیا، از بخش وبلاگ استفاده می‌کنند.وبلاگ نویسی به نوعی احترام به بازدید کننده و مخاطب است و شرایطی به وجود می‌آورد که آنها راحت‌تر به اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشته باشند. اهمیت وبلاگ‌ها ما را در گروه مدیر وب بر آن داشت که یک مطلب را به طور ویژه به بحث وبلاگ نویسی و استفاده از آن اختصاص دهیم و سعی می‌کنیم در این مطلب به چند سؤال زیر پاسخ دهیم:

مطمئناً پاسخ دادن به این سؤالات می‌تواند بسیاری از ابهامات ما را در مورد وبلاگ نویسی از بین ببرد و حتی کمک کند که وبلاگ‌های موجود را با کیفیت بالاتری آماده کنیم. پس با ما همراه باشید.

 

وبلاگ نویسی

 

چه آموزش‌هایی در وبلاگ نویسی به ما کمک می‌کند؟

برای کسانی که در ابتدای راه هستند و به دنبال صفر تا صد وبلاگ نویسی هستند، چند آموزش زیر حیاتی است:

 

1. آموزش انجام طراحی قالب وبلاگ

آموزش طراحی قالب وبلاگ از نظر بسیاری از وبلاگ نویسان و وبمستران اهمیت چندانی ندارد و معتقدند که یک وبلاگ‌نویس به چنین اطلاعاتی نیاز ندارد. بررسی مسیر یک وبلاگ از لحظه شروع تا لحظه رسیدن به درآمد نشان می‌دهد که تنها، گام‌های ابتدایی آن برای اهداف شخصی است و کم‌کم رقابت با سایر رقبا و به دست آوردن رتبه بهتر در اولویت قرار می‌گیرد. پس باید بپذیریم که سئو فنی در رتبه‌بندی وبلاگ‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد و کسی که به دنبال پیروزی در رقابت با سایر وبلاگ نویسان است، باید بتوانند قالب وبلاگ خود را از جهات مختلف بهینه کند تا برای رقابت آماده باشد.

 

2. آموزش در مورد نوشتن مطالب خلاقانه

آموزش بعدی در وبلاگ نویسی، آموزش نوشتن مطالب جذاب و خلاقانه است. نمی‌دانم تا چه اندازه با فضای اینترنت و وبلاگ‌ها آشنایی دارید، اما با جستجوی یک کلیدواژه ساده مانند «وبلاگ» در حدود 96 میلیون نتیجه در گوگل دریافت می‌کنید که هر کدام از آنها ممکن است مطالب اختصاصی یا تکراری داشته باشد. این آمار نشان می‌دهد که انتخاب کلید واژه، انتخاب متن و حتی انتخاب کلمات استفاده شده در آن اهمیت ویژه‌ای دارد. پس کسی که به دنبال وبلاگ نویسی حرفه‌ای باشد، باید بتواند مطالبی خلاقانه و جذاب بنویسد تا کاربر در نگاه اول با این متن ارتباط برقرار کرده و از آن استفاده کنند.

 

3. یادگیری روش‌های مختلف گردآوری مخاطب و افزایش نرخ تبدیل

به دست آوردن بازدیدکننده و تبدیل کردن آنها به مخاطب و مشتری تکنیک خاص خود را دارد و روش تبدیل آنها نیز با شیوه‌های خاص انجام می‌شود. وقتی که شما قصد راه اندازی یک وبلاگ را دارید و می‌خواهید به طور مرتب بر روی آن کار کنید، لازم است که روش‌های مختلف جذب بازدیدکننده را بشناسید. قرار نیست که تمامی مخاطبان شما از طریق جستجوی ارگانیک و موتورهای جستجو جذب شوند، بلکه ممکن است در گام‌های بعدی به سراغ ابزارهای دیگر مانند تبلیغات کلیکی یا تبلیغات متنی بروید.

 

4. یادگیری نحوه انتخاب هاستینگ مناسب برای وبلاگ

هاستینگ برای یک وبلاگ بسیار مهم است و سرعت بارگذاری و همچنین گرفتن رتبه در موتورهای جستجو با توجه به این مسئله اهمیت پیدا می‌کند. هاست از کلمه انگلیسی Host برگرفته شده است که به معنی میزبانی است. در واقع شما یک میزبان برای وبلاگ خود انتخاب می‌کنید که کلیه اطلاعات شما بر روی آن‌ها بارگذاری می‌شود. اگر بتوانید یک‌ هاست مناسب و با کیفیت انتخاب کنید، مطمئناً کیفیت وبلاگ شما بالا خواهد بود و می‌توانید بیشترین بهره وری از آن را داشته باشید. در مورد بحث هاستینگ و انتخاب آن در گام‌های بعدی بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

وبلاگ نویسی

 

چگونه وبلاگ نویسی را شروع کنیم؟

قبل از اینکه بخواهید وارد بحث نوشتن وبلاگ و آماده سازی آن برای محتوا گذاری شوید، احتمالات سؤالات مختلفی در رابطه با این موضوع در ذهن شما شکل گرفته است که به عنوان مثال به سوالاتی مانند «چگونه وبلاگ بنویسیم» یا «چگونه وبلاگ درست کنم» یا «وبلاگ چیست» می‌توان اشاره کرد. این سؤالات بسیار شبیه هستند و پاسخ همه آنها در یک جمله است: وبلاگ به یک سیستم گفته می‌شود که برای نوشتن متن در زمینه‌های مختلف آماده سازی شده باشد.

بنابراین کسی که به دنبال وبلاگ نویسی باشد و بخواهد که یک وبلاگ برای خود بسازد، باید پلتفرم لازم را فراهم کند تا متن مورد نظر خود را در آن قرار داده و در قالب یک وب سایت یا بلاگ در معرض دید کاربران قرار دهد. نوشتن وبلاگ را می‌توان به نوشتن کتاب یا حتی نوشتن دفتر خاطرات تشبیه کرد که در آن اطلاعات فرد با توجه به سلیقه و نیاز سایر افراد نوشته می‌شود. یک وبلاگ نویسی حرفه‌ای معمولاً سعی می‌کند اطلاعاتی در وبلاگ خود قرار دهد، که هم نوشته خود او باشد و هم برای خواننده جذاب باشد.

یک نکته بسیار مهم در وبلاگ نویسی، انتخاب سبک مناسب برای وبلاگ است. مطالب یک وبلاگ ممکن است کپی شده از سایت یا از منبع دیگری باشد یا خود فرد وبلاگ‌نویس آنها را آماده کرده باشد. به خاطر داشته باشید، وبلاگ‌هایی که با توجه به اطلاعات خود شخص و تجربه او آماده شده باشند، جذابیت بیشتری برای کاربران دارند.

بیشتر بدانید: چگونه برای رشد سئو، استراتژی بازاریابی محتوا بسازیم؟

 

بلاگر یا وبلاگ‌نویس به چه کسی گفته می‌شود؟

بلاگر (‌blogger) یا وبلاگ‌نویس به کسی گفته می‌شود که وظیفه نوشتن محتوا برای وبلاگ را برعهده دارد. وبلاگ نویس‌ها به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که برخی از آنها به صورت مستقل و برخی نیز به صورت وابسته هستند. وبلاگ‌نویس مستقل به کسی گفته می‌شود که وبلاگ را با توجه به موضوع و سلیقه خود انتخاب می‌کند و هدف از وبلاگ نویسی کمک به یک وب سایت یا یک کسب‌وکار دیگر نیست. این در حالی است که وبلاگ‌نویس وابسته تمامی فعالیت خود را برای تقویت یک وب‌سایت یا یک کسب‌و‌کار دیگر انجام می‌دهد. نمونه وبلاگ‌های وابسته، وبلاگ‌هایی هستند که در کنار فروشگاه‌های دیجیتال ایجاد می‌شوند تا برخی از کلید واژه‌های آنها را قوی‌تر کنند.

 

وبلاگ نویسی در چه زمینه‌هایی قابل اجراست؟

انتخاب زمینه برای وبلاگ نویسی به سلیقه فرد وبلاگ‌نویس بستگی دارد و تحت تأثیر فعالیت اقتصادی یا شخصیتی اوست. به عنوان مثال ممکن است یک وبلاگ‌نویس تصمیم بگیرد که مطالب آن را به دست نوشته‌ها و شعرهای شخصی خود اختصاص دهد یا تصمیم بگیرد که وبلاگ را در کنار یک فروشگاه ایجاد کند و به آن در حوزه‌های مختلف کمک کند. در هر صورت، انتخاب زمینه وبلاگ موضوع چندان پیچیده‌ای نیست، اما کسانی که به دنبال رقابت و کسب درآمد از وبلاگ هستند، می‌توانند زمینه‌های زیر را به عنوان حوزه‌های اصلی فعالیت خود انتخاب کنند:

 

وبلاگ نویسی

 

مراحل ساخت وبلاگ

تا اینجای کار با بخشی از پیش نیازهای وبلاگ نویسی آشنا شدیم و مشخص شد که در هر کدام از این مراحل، باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم. معمولاً بسیاری از وبلاگ‌نویس‌ها یا کسانی که به دنبال راه‌اندازی یک وبلاگ هستند، تا این مرحله برنامه‌ریزی خاصی ندارند و بدون بررسی رقبا وارد این حوزه می‌شود. جالب است بدانید که درصد بسیار بالایی از این افراد در همان گام‌های اول ناامید شده و مسیر خود در ایجاد یک وبلاگ پرکار و پرطرفدار را متوقف می‌کنند.

 شاید اولین گام در ساخت یک وبلاگ، نوشتن یک طرح کسب‌وکار یا همان بیزینس پلن برای آن است که به بررسی جوانب مختلف وبلاگ و احتمال موفقیت آن در حوزه‌های مختلف اختصاص می‌یابد. البته، معمولاً کسی به صورت حرفه‌ای به این موضوع به شکل کسب‌وکار نگاه نمی‌کند و بیشتر برآورد شخصی خود را دارد. بنابراین، قبل از اینکه وارد مراحل وبلاگ نویسی و ابزارهای مورد نیاز آن شویم، یک برگه سفید بردارید و در آن سعی کنید به سؤالات زیر پاسخ دهید:

اگر با پاسخ دادن به این سؤالات توانستید وبلاگ نویسی را برای خود توجیه کنید و مطمئن بودید که در این مسیر به موفقیت خواهید رسید، گام اول را بردارید و اسم وبلاگ را مشخص کنید.

 

1. انتخاب دامنه وبلاگ یا همان اسم وبلاگ

 اولین گامی که در راه‌اندازی یک وبلاگ باید بردارید، مشخص کردن اسم وبلاگ و انتخاب یک دامنه با توجه به آن است. برای اسم وبلاگ می‌توانید از فاکتورهای مختلفی استفاده کنید، اما به خاطر داشته باشید که دامنه یک سایت یا یک بلاگ از قواعد و قوانین خاص خود برخوردار است و برای موفقیت در موتورهای جستجو باید به این قواعد پایبند باشید.

بطور کلی، دامنه یک سایت:

 دامنه وبلاگ همانند انتخاب اسم برای یک انسان است و به نوعی یک شناسنامه برای وبلاگ محسوب می‌شود. اگر در انتخاب اسم وبلاگ حساسیت بالایی به خرج دهید و حتی الامکان بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید، شانس موفقیت شما بیشتر خواهد بود. معمولاً موتورهای جستجو به ارتباط بین نام بلاگ و آدرس اینترنتی (URL) توجه ویژه‌ای دارند و این دامنه در رتبه بندی آن‌ها تأثیر گذار است.

 

وبلاگ نویسی

 

 چگونه دامنه وبلاگ خود را ثبت کنیم؟

یکی از پرتکرارترین سوالاتی که افراد تازه کار مطرح می‌کنند، نحوه ثبت دامنه وبلاگ و نحوه کسب اطمینان از عدم تکراری بودن آن است. در این مورد شرکت‌های مختلفی در زمینه ثبت دامنه فعالیت می‌کنند که شما می‌توانید از آنها کمک بگیرید. با توجه به اینکه خرید دامنه در قالب‌های مختلف نیاز به مهارت بالایی دارند و پرداخت آن در قالب دلار انجام می‌گیرد، توصیه ما این است که ثبت دامنه خود را به یکی از این شرکت‌ها واگذار کنید. نکته دیگر اینکه این شرکت‌ها برای حصول اطمینان از عدم تکراری بودن دامنه وبلاگ، امکاناتی را در اختیار شما می‌گذارد.

به عنوان مثال، شما با جستجوی ثبت دامنه وبلاگ در گوگل به چندین نتیجه خواهید رسید که با کلیک بر روی هر کدام از آنها، یک ابزار در اختیار شما قرار می‌گیرد تا بتوانید تکراری بودن دامنه خود را بررسی کنید. هزینه ثبت دامنه به قالب‌های مختلف آنها بستگی دارد. از آنجایی که در سیستم‌های اینترنتی تفاوتی بین آدرس وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها وجود ندارد،  انتخاب قسمت انتهایی دامنه به سلیقه کاربر و اصول حاکم بر آنها بستگی دارد. به عنوان مثال:

دو نکته مهم در انتخاب دامنه برای وبلاگ وجود دارد که رعایت هر کدام از آنها می‌توانند مسیر شما را راحت‌تر کند. در حالت اول باید به خاطر داشته باشید که برخی از وب‌سایت‌ها به عنوان وب‌سایت وبلاگدهی فعالیت می‌کنند و زمینه استفاده رایگان شما از دامنه را فراهم می‌کند که در بندهای بعدی بیشتر به آن‌ها می‌پردازیم.

مورد دوم اینکه گاهی در بررسی‌های خود متوجه می‌شوید که دامنه مورد نظر شما قبلاً ثبت شده است. در این حالت مجبور خواهید بود که یک دامنه جدید برای وبسایت خود در نظر بگیریم. البته نیازی نیست که حساسیت بالایی به خرج دهید و حتی می‌توانید از خدمات ترجمه یا از معادل آنها استفاده کنید. حتی اگر زمینه فعالیت شما شامل کلمات کوتاه می‌شود، می‌توانید از کلمات ترکیبی استفاده کنید که نمونه بارز آن دامنه وب سایت مدیر وب (www.modirweb.com) است.

بیشتر بخوانید: 6 نکته برای داشتن بهترین استراتژی در بازاریابی محتوا

 

2. انتخاب سیستم‌ هاست با توجه به هدف گذاری وبلاگ

در مرحله قبل احتمالاً یک اسم مناسب برای وبلاگ خود انتخاب کرده‌اید و حتی دامنه آن را نیز ثبت کرده‌اید. در این مرحله باید یک سیستم میزبان یا هاست برای وبلاگ خود انتخاب کنید تا بتوانید اطلاعات خود را بر روی آن بارگذاری کنید. بارگذاری محتوا در بستر اینترنت نیاز به یک فضای مشخص دارد که این فضا با استفاده از هاست فراهم می‌شود. شرکت‌های ایرانی و خارجی متعددی در زمینه ارائه هاستینگ فعالیت دارند و هر کدام از آن‌ها می‌تواند برای وبلاگ نویسی شما مناسب باشد. تأثیر هاست در یک وب سایت یا یک وبلاگ بسیار مهم است و می‌توانند موارد زیر را تحت تأثیر قرار دهد:

نکته‌ای که در مورد وبلاگ نویسی وجود دارد این است که‌ هاست در آدرس اینترنتی یا در محتوای وبلاگ آورده نمی‌شود و به عنوان سیستم پشت پرده فعالیت می‌کند. اما این باعث نمی‌شود که اهمیت هاستینگ کاهش پیدا کند و شما به عنوان یک وبلاگ‌نویس باید بتوانید بهترین‌ هاست ممکن را برای به خود انتخاب کنید.

 

وبلاگ نویسی

 

نکاتی در مورد انتخاب‌ هاست برای وبلاگ

همانطور که عنوان شد، شرکت‌های ایرانی و خارجی متعددی در زمینه ارائه‌ هاست فعالیت دارند که حتی در برخی موارد سرعت شرکت‌های خارجی از شرکت‌های ایرانی بالاتر است. اما توصیه ما این است که حتماً از شرکت‌های ایرانی استفاده کنید، زیرا هم از امنیت بالاتری برخوردار هستند و هم دسترسی به پشتیبانی آنها از طرق مختلف راحت‌تر است. برای انتخاب شرکت نیز می‌توانید کلید واژه ‌هاست یا انتخاب‌ هاست را در گوگل سرچ کنید و با شرکت‌های مختلف در این زمینه صحبت کنید. در اینجا به دلیل مسائل مختلف از ذکر شرکت‌های ارائه دهنده ‌هاست در ایران معذوریم، اما می‌توانید با کارشناسان ما در تماس باشید تا اطلاعات مشاوره‌ای کامل‌تری در اختیار شما قرار دهند.

اما شاید هوس کرده باشید که از یک ‌هاست رایگان برای وب‌سایت خود استفاده کنید! آیا امکان پذیر است؟ بله امکان پذیر است. اگر قصد استفاده از هاست رایگان را دارید می‌توانید از سایت‌های وبلاگدهی استفاده کنید که در چند قدم جلوتر به طور کامل آنها را معرفی خواهیم کرد. اما اگر  می‌خواهید از دردسرهای مربوط به انتخاب ‌هاست و دامنه فرار کنید، بهتر است از سیستم‌های اشتراکی استفاده کنید که آنها را نیز در بخش بعدی توضیح خواهیم داد.

 

3. انتخاب پلتفرم مناسب برای پیاده سازی وبلاگ

 تا اینجای کار، شما یک دامنه برای وبلاگ خود انتخاب کرده‌اید و فضای هاست را با توجه به فعالیت وبلاگ نویسی خود مشخص گردید. در اینجا باید به سراغ انتخاب یک پلتفرم مناسب برای پیاده‌سازی وبلاگ خود بروید. اما پلتفرم چیست؟

 پلتفرم ابزار و فضایی است که به منظور نوشتن محتوا برای وبلاگ در اختیار شما قرار می‌گیرد. با کمک این پلتفرم شما می‌توانید نوشته‌ها، تصاویر گرافیکی، فیلم‌ها و سایر موارد مشابه را به دلخواه خود تغییر دهید و در قالب مشخص در وبلاگ خود منتشر کنید.

چگونه یک پلتفرم مناسب برای سایت خود انتخاب کنیم؟

 به طورکلی پلتفرم‌های مورد استفاده در وبلاگ نویسی به دو دسته رایگان و پولی تقسیم می‌شوند. پلتفرم‌های رایگان شامل سیستم‌هایی می‌شوند که استفاده از آنها به صورت دائمی رایگان است و شما در ازای نصب آنها پولی پرداخت نخواهید کرد. اما برای استفاده از پلتفرم‌های پولی مجبور هستید که به صورت اشتراکی و سالانه هزینه آن را بپردازد. به منظور آشنایی بهتر شما با این سیستم‌ها، دو پلتفرم رایگان خارجی را معرفی خواهیم کرد که هر کدام از آنها ویژگی‌های خاص خود را دارد.

 

وردپرس

وردپرس (Wordpress) محبوب‌ترین، رایج‌ترین و احتمالاً ساده‌ترین پلتفرم مورد استفاده برای گذاشتن محتوا در وبلاگ و وبسایت است. این سیستم به صورت رایگان در اختیار وبلاگ نویسان و وبمستران قرار می‌گیرد تا به کمک آن اطلاعات خود را بارگذاری کرده و به شکلهای مختلف ویرایش کنند. کار با وردپرس بسیار ساده است و ابزارهای آن به طور کامل و بدون محدودیت در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. از مهمترین ویژگی‌های این سیستم، وجود افزونه‌ها و پلاگین‌های مختلف برای تغییر در ساختار سایت است که به راحتی می‌توان قالب سایت را به کمک آنها تغییر داد.

البته وردپرس در سه سطح مقدماتی، پیشرفته و حرفه‌ای در اختیار کاربران قرار می‌گیرد که تنها نسخه مقدماتی آن رایگان است. کسانی که قصد استفاده از این سیستم مدیریت محتوا یا CMS برای وبلاگ خود دارند، در استفاده از نسخه مقدماتی آن محدودیتی نخواهند داشت و برای داشتن نسخه‌های حرفه‌ای‌تر باید پول آن را بپردازند. بزرگ‌ترین ایرادی که برای وردپرس وجود دارد این است که سیستم پشتیبانی و پاسخگویی خاصی برای آن در نظر گرفته نشده است و برای برطرف کردن مشکلات آن باید از اینترنت و یا گروه‌های مربوط به آن کمک گرفت.

 

وبلاگ نویسی

 

جوملا

جوملا (Joomla) از لحاظ طراحی و نحوه بارگذاری محتوا تفاوت‌های بسیاری با وردپرس دارد و کار با آن سخت‌تر است. جوملا در ساخت فروشگاه و وب‌سایت‌های اینترنتی موفق عمل می‌کند، اما دسترسی به برخی گزینه‌ها در آن سخت‌تر است و کاربر برای نو

جدول لیگ برتر ایران
اخرین اخبار ایران
ترجمه سایت به زبان های مختلف
ورود اعضای سایت

آمار سایت
» آمار کاربران
» افراد آنلاین : 1
» اعضای آنلاین : 0
» تعداد اعضا : 0

» عضو شوید
» ارسال کلمه عبور


» آمار مطالب
» کل مطالب : 16
» کل نظرات : 0

» آمار بازدید
» بازدید امروز : 1 نفر
» باردید دیروز : 5 نفر
» ورودی امروز گوگل : 0
» ورودی گوگل دیروز : 0
» بازدید هفته : 6 نفر
» بازدید ماه : 6 نفر
» بازدید سال : 551 نفر
» بازدید کلی : 4,172 نفر
پیوندهای روزانه
دیگر امکانات
عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
شعر امام زمان مجموعه: شعر و ترانه

 


 

«شعر امام زمان»

 

اي آنکه در نگاهت حجمي زنور داري

کي از مسير کوچه قصد عبور داري؟

چشم انتظار ماندم، تا بر شبم بتابي

اي آنکه در حجابت درياي نور داري

من غرق در گناهم، کي مي کني نگاهم؟

برعکس چشمهايم چشمي صبور داري

از پرده ها برون شد، سوز نهاني ما

کوک است ساز دلها، کي ميل شور داري؟

در خواب ديده بودم، يک شب فروغ رويت

کي در سراي چشمم، قصد ظهور داري؟

 

*****شعر امام زمان******

 

«شعر امام زمان»

 
از ميان اشک ها خنديده مي آيد کسي
خواب بيداري ما را ديده مي آيد کسي

با ترنم با ترانه با سروش سبز آب
از گلوي بيشه خشکيده مي آيد کسي

مثل عطر تازه تک جنگل باران زده
در سلام بادها پيچيده مي آيد کسي

کهکشاني از پرستو در پناهش پرفشان
آسمان در آسمان کوچيده مي آيد کسي

خواب ديدم , خواب ديده در خيالي ديده اند
از شب ما روز را پرسيده مي آيد کسي

 

«شعر امام زمان»

 

گفتم به مهدی بر من عاشق نظر کن
گفتا تو هم از معصیت صرف نظر کن


گفتم به نام نامیت هر دم بنازم
گفتا که از اعمال نیکت سرفرازم


گفتم که دیدار تو باشد آرزویم
گفتا که در کوی عمل کن جستجویم

گفتم بیا جانم پر از شهد صفا کن
گفتا به عهد بندگی با حق وفا کن

گفتم به مهدی بر من دلخسته رو کن
گفتا ز تقوا کسب عز و آبرو کن

گفتم دلم با نور ایمان منجلی کن
گفتا تمسک بر کتاب و هم عمل کن

گفتم ز حق دارم تمنای سکینه
گفتا بشوی از دل غبار حقد و کینه

گفتم رخت را از من واله مگردان
گفتا دلی را با ستم از خود مرنجان

گفتم به جان مادرت من را دعا کن
گفتا که جانت پاک از بهر خدا کن

گفتم  ز هجران تو قلبی تنگ دارم
گفتا ز قول بی عمل من ننگ دارم

گفتم دمی با من ز رافت گفتگو کن
گفتا به آب دیده دل را شستشو کن

گفتم دلم از بند غم آزاد گردان
گفتا که دل با یاد حق آباد گردان

گفتم که شام تا دلها را سحر کن
گفتا دعا همواره با اشک بصر کن

گفتم که از هجران رویت بی قرارم
گفتا که روز وصل را در انتظارم

 

*****شعر امام زمان******

 


 

«شعر امام زمان»

 

مجنون شدم که راهی صحرا کنی مرا
گاهی غبار جاده ی لیلا، کنی مرا
کوچک همیشه دور ز لطف بزرگ نیست
قطره شدم که راهی دریا کنی مرا
پیش طبیب آمده‌ام، درد می‌کشم
شاید قرار نیست مداوا کنی مرا
من آمدم که این گره ها وا شود همین!
اصلا بنا نبود ز سر وا کنی مرا
حالا که فکر آخرتم را نمی­کنم
حق می­دهم که بنده دنیا کنی مرا
من، سالهاست میوه ی خوبی نداده‌ام
وقتش نیامده که شکوفا کنی مرا
آقا برای تو نه ! برای خودم بد است
هر هفته در گناه، تماشا کنی مرا
من گم شدم ؛ تو آینه‌ای گم نمی‌شوی
وقتش شده بیائی و پیدا کنی مرا
این بار با نگاه کریمانه‌ات ببین
شاید غلام خانه زهرا کنی مرا
*علی اکبر لطیفیان*

دعا راهی برای رهایی از سرگردانی های آخرالزمان

تلاوت سوره هایی خاص برای درک و یاری امام زمان(عج)

حجت الاسلام حسن ملایی، مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت و مؤلف کتاب «سبک زندگی منتظرانه» در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان اظهار کرد: یک منتظر حتما باید انس با قرآن را به صورت عام داشته باشد اما به صورت خاص هم باید برخی از سوره هایی را که تلاوت آنها در عصر غیبت توصیه شده است، تلاوت کند.

 

ثواب تلاوت سوره مبارکه اسراء در هر شب جمعه

وی با اشاره به اینکه امام صادق (ع)فرمودند: «فردی که در شب جمعه سوره مبارکه اسراء را تلاوت کند، نمی میرد مگر آنکه قائم آل محمد(عج) را درک می کند و از یاوران ایشان خواهد بود»، تصریح کرد: این تعبیر بسیار زیباست زیرا تلاوت این سوره، موجب درک حضرت مهدی(عج) و یاوری ایشان خواهد بود که این مهم به عنوان هدف کلان سبک زندگی منتظرانه نیز مطرح شده بود.

 

ملایی با اشاره به اینکه علاوه بر انس با قرآن که نوعی ارتباط با خداوند است، می توانبا تلاوت سوره مبارکه اسراء، به یاوری با امام زمان(عج) هم رسید، افزود: در روایتی دیگر داریم که سوره های مسبحات را بخوانید، یعنی سوره هایی که ابتدای آن با تسبیح خداوند آغاز می شود که عبارتند از: «حدید»، «حشر»، «صف»، «جمعه» و « تَغابُن» که امام باقر(ع) فرمودند: «هر فردی که سوره های مسبحات را پیش از آنکه بخوابد، تلاوت کند، نمی میرد تا آنکه حضرت قائم(عج) را درک می کند و اگر بمیرد، در جوار حضرت محمد(ص) خواهد بود.»؛ بنابراین انس با قرآن و تلاوت این سوره ها، باید در سبک زندگی منتظران باشد.

 

دعا راهی برای رهایی از سرگردانی های آخرالزمان

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه منتظر باید اهل مناجات و دعا باشد، بیان کرد: عبدالله بن سنان می گوید که نزد امام صادق(ع) آمدم و ایشان فرمودند: «چگونه به سر خواهید برد، اگر در موقعیت و جایی قرار گیرید که در آن، امامی راهنما و نشانه ای چشمگیر نبینید» یعنی به عصر غیبت امام زمان(عج) اشاره کردند و در ادامه فرمودند: «هیچ فردی از آن موقعیت و سرگردانی رهایی نمی یابد، مگر آنکه همچون فرد غریق(یعنی فردی که در حال غرق شدن است) دست به دعا بردارد».

 

وی اضافه کرد: یک منتظر امام زمان(عج)، در سبک زندگی و رفتارهای خود، باید اهل نماز، دعا و مناجات باشد و حضرت مهدی(عج) هم فرمودند: «أَکْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِیلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِکَ فَرَجُکُم‌» بنابراین، دعا و مناجات باید یکی از مولفه های رفتاری سبک زندگی منتظرانه باشد و به آن توجه شود.

اوقات شرعی
نقش انگاره های دینی در سیاست :عرضی یا ماهوی

آموزش بازی سازی

تا انتهای بخش اول سری مقالات آموزش بازی سازی راه چندانی نداریم و با احتساب این مقاله تنها دو مقاله‌ی دیگر در خدمت شما خواهیم بود. برای همین قبل از شروع موضوع اصلی این مبحث با هم مروری بر مطالب گفته شده تا اینجا خواهیم کرد.

بدون در نظر گرفتن مقاله‌ی پیش‌رو تا الان در ۱۶ مقاله‌ی آموزش بازی‌سازی در خدمت شما بوده‌ایم که هر چند مختصر ولی در آن‌ها در مورد ۴ بخش کلی صحبت شده است. ۴ مقاله در زمینه‌ی چرخه‌ی بازی‌سازی، ۲ مقاله در زمینه‌ی سند طراحی بازی،‌ ۶ مقاله در زمینه‌ی موتورهای بازی‌سازی و نرم‌افزارهای کاربردی صنعت بازی‌سازی و یک مقاله هم در مورد ساختار تیم‌های بازی‌سازی در خدمت شما بوده‌ایم. شاید در نگاه اول این تعداد مقاله چیز دندان‌گیری نباشد اما برای شروع کار و آشنا کردن علاقمندان دنیای بازی‌سازی با حداقل‌هایی که باید به آن اهمیت بدهند، آنچنان هم کم اهمیت نیست. اگر شما تمامی مقاله‌های قبلی را مطالعه کرده باشید، کم و بیش در مورد مراحل ساخت یک بازی آگاهی دارید و می‌دانید که در مسیر تولید یک بازی اگر از هر چیزی چشم‌پوشی کنید نباید سند طراحی بازی را فراموش کنید. در کنار آن به خوبی می‌دانید که برای تولید یک بازی خوب هیچ اجباری برای تشکیل یک تیم بزرگ نیست و تنها کافی است ایده‌ی خود را چکش‌کاری کرده و متناسب با آن نرم‌افزارها و موتور بازی‌سازی مناسبی را انتخاب کنید و حتی تا حدودی با گزینه‌های پیش‌روی خودتان هم آشنایی دارید. برای همین پر‌بیراه نگفته‌ایم اگر بگویم که به جایی رسیده‌اید که می‌توانید برای ساخت بازی خود و آن هم به صورت اصولی اقدام کنید.

البته شاید در اینجا این سوال پیش بیاید که «آیا واقعا در حال حاضر من می‌توانم یک بازی بسازم؟» که در پاسخ به آن باید بگوییم که بله شما می‌توانید! تعجب نکنید، واقعا شما می‌توانید از همین نقطه برای ساخت ایده‌های درون ذهنتان اقدام کنید ولی باید چندین نکته‌ی مهم را در این مسیر آویزه‌ی گوش خود کنید و تنها در هوای ساختن یک بازی عالی دست به تلاش‌های بیهوده و بی‌هدف نزنید. با طرح چند سوال موضوع اصلی مقاله‌ی امروز را شروع می‌کنیم. به نظر شما آیا رانندگی یک وسیله‌ی نقلیه، چیزی جز مدیریت فرمان و پدال‌های گاز، ترمز و کلاچ است؟ شما به راحتی و در طول یک یا دو دقیقه می‌توانید کارکرد تمامی این‌ موارد را به یک نفر آموزش دهید اما آیا پس از آن می‌توانید بگویید که او رانندگی را یاد گرفته است؟ بدون شک دلیلی وجود ندارد که کسی به دلیل دانستن روال انجام کاری در انجام آن کار نیز مهارت داشته باشد. دفعه‌ی اولی را که پشت فرمان ماشین نشسته‌اید به یاد بیاورید. با اینکه همه‌ی ما کارکرد و روال مدیریت تمامی اجزایی را که با آن‌ها سر و کار داشتیم می‌دانستیم ولی تجربه‌ای عملی همه‌ی ما با گفته‌هایی که شنیده‌ بودیم بسیار متفاوت بود. کلاچ را رها کن و همزمان به نرمی گاز بده ... و معمولا پس از چندین بار زوزه کشیدن ماشین (به دلیل بالا رفتن دور موتور) با یک پرش کوچولو ماشین خاموش می‌شد! شاید ده‌ها بار همین حرکت ساده را تمرین کردیم تا در انتها توانستیم یک ماشین چهارچرخ ساده را از جای خودش آن هم نه به آرامی ولی حرکت بدهیم. خب الان تازه نوبت به تمرین حرکات ساده‌ای از قبیل مستقیم برو جلو و مستقیم برگرد عقب می‌رسید و باز هم باید این حرکت را پشت سر هم انجام می‌دادیم. در این بین باز هم پیش می‌آمد که به دلیل تمرکز روی موضوع جدید دوباره چندین بار برای شروع حرکت ماشین را خاموش می‌کردیم.

بدون شک دلیلی وجود ندارد که کسی به دلیل دانستن روال انجام کاری در انجام آن کار نیز مهارت داشته باشد

واقعیت همین است. اگر همین الان که معمولا بیشتر مدیریت رانندگی یک ماشین را با استفاده از ضمیر ناخودآگاه خود انجام می‌دهید توجه کنید، باز هم مشاهده می‌کنید که کلیت مسئله در همین موارد خلاصه می‌شود:‌ مدیریت فرمان و پدال‌های گاز، ترمز و کلاچ. البته درست است که رانندگی تنها به همین موارد خلاصه نمی‌شود و وضعیت کف جامعه هم به وضوح چنین چیزی را نشان می‌دهد اما بدون شک کلیت موضوع را همین موارد تشکیل می‌دهد. در مواقع بحران هم کنترل همین موارد از دست ما خارج می‌شود و آنچه نباید رخ بدهد پیش می‌آید. در بازی‌سازی هم همین‌گونه است. شما اگر چه بسیاری از موارد را می‌دانید اما تا زمانی که پشت فرمان ننشینید و با یک ماشین واقعی این موارد را تمرین نکنید، هرگز نمی‌توانید آینده‌ای را که در آن بازی‌ساز شده‌اید مشاهده کنید. باید صبر و تحمل خود را افزایش دهید و قدم به قدم به دانسته‌های خود جامعه‌ی عمل بپوشانید. برای همین ما در این مقاله برای بیان تعدادی از همین گام‌های ابتدایی به خدمت شما رسیده‌ایم

اگر به مشکل خوردید یا سوالی در مورد بازی سازی داشتید می توانید یا ایمیل تماس حاصل کنید :aliakbarnaji118@gmail.com

پیوندهای وبگاه
آرشیو مطالب
موضوعات مطالب
ثامن تم؛مرجع قالب و ابزار مذهبی وبلاگ و سایت
اسلاید
 


دیدار علی بن مهزیار با امام زمان (عج)----سفر به سرزمین وحی ؛پایانی بر انتظار چند ساله
+ نویسنده علی در جمعه 06 دی 1398 | نظرات(0)

 دیدار علی بن مهزیار با امام زمان (عج)

 

شيخ الطائفه (ره) در كتاب «غيبت» مي نويسد جماعتى از دانشمندان از تلّع كبرى و او از احمد بن على رازى و او از على بن حسين و او از مردى كه مي گفت از اهل قزوين است و نام خود را ذكر نكرد و او از حبيب بن محمد بن يونس بن شاذان صنعانى روايت نموده كه گفت: وارد شدم بر على بن ابراهيم بن مهزيار اهوازى(آشنایی با علی بن ابراهیم بن مهزیار اهوازی)، و از بازماندگان امام حسن عسكرى عليه السّلام سؤال كردم؛ على بن مهزيار گفت: برادر مطلب بزرگى را پرسيدى.

سفر به سرزمین وحی ؛پایانی بر انتظار چند ساله

من بيست مرتبه بحج بيت اللَّه مشرف گشته ‏ام، در تمام اين سفرها قصدم ديدن امام زمان عليه السّلام بود ولى در اين بيست سفر راه بجائى نبردم تا آنكه شبى در بستر خود، خوابيده بودم ديدم كسى می گويد: اى على بن ابراهيم! خداوند بتو فرمان داده كه امسال نيز حج كنى! آن شب را هر طور بود بصبح آوردم و صبح در كار خود مى ‏انديشيدم و شب و روز مراقب موسم حج بودم.

چون موسم حج فرا رسيد، كارم را روبراه كردم و بآهنگ حج بجانب مدينه رهسپار گشتم.

چون به مدينه رسيدم از بازماندگان امام حسن عسكرى عليه السّلام جويا شدم ولى اثرى از او نيافتم و خبرى نگرفتم در آنجا نيز پيوسته در باره منظورم فكر مي كردم تا آنكه بقصد مكه از مدينه خارج شدم پس به جحفه رسيدم و يك روز ماندم و بسوى غدير كه در چهار ميلى جحفه بود رهسپار گرديدم وقتى بمسجد جحفه در آمدم نماز گزاردم سپس صورت بخاك نهادم و براى تشرف بخدمت اولاد امام يازدهم در دعا و تضرع بدرگاه خداوند كوشيدم سپس بسمت «عسفان» و از آنجا بمكه رفتم و چند روزى در آنجا ماندم و بطواف خانه خدا و اعتكاف در مسجد الحرام پرداختم.

شبى در اثناى طواف جوان زيباى خوش بوئى را ديدم كه بآرامى راه مي رود و در اطراف خانه طواف مي كند دلم متوجه او شد برخاستم و بجانب او رفتم و تكانى باو دادم تا متوجه من شد، پرسيد: از مردم كجائى؟ گفتم: از اهل عراق هستم. پرسيد كدام عراق؟ گفتم: اهواز پرسيد خصيب (خضيب) را ميشناسى؟ گفتم خدا او را رحمت كند دعوت حق را اجابت كرد، گفت: خدا او را رحمت فرمايد كه شبها را بيدار بود و بسيار بدرگاه خداوند ميناليد و پيوسته اشكش جارى بود.

سپس پرسيد: على بن ابراهيم مهزيار را ميشناسى؟! گفتم: على بن ابراهيم من هستم. گفت: اى ابو الحسن خدا ترا نگهدارد، علامتى را كه ميان تو و امام حسن عسكرى (ع) بود چه كردى؟ گفتم: اينك نزد من است. گفت: آن را بيرون بياور من دست در جيب بردم و آن را در آوردم؛ وقتى آن را ديد نتوانست خوددارى كند و ديدگانش پر از اشك شد و زار زار گريست. بطورى كه لباسهايش از سيلاب اشك تر گشت.

آنگاه فرمود: اى پسر مهزيار! خداوند بتو اذن ميدهد! خداوند بتو اذن ميدهد. (دو بار فرمود) بجائى كه رحل اقامت افكنده‏ اى برو و صبر كن تا شب فرا رسد و تاريكى آن مردم را فراگيرد، سپس برو بجانب (شعب بنى عامر) كه در آنجا مرا خواهى ديد.

من بمنزل خود رفتم. چون احساس كردم وقت فرا رسيده اثاثم را جمع و جور كردم و سپس شتر خود را پيش كشيدم و جهاز آن را محكم بستم، سپس لوازم خود را بار كرده و سوار شدم و بسرعت راندم تا بشعب بنى عامر رسيدم.

ادامه مطالب در صفحه بعد

 

ديدم همان جوان ايستاده و بانگ ميزند كه اى ابو الحسن بيا نزد من! چون نزديك وى رسيدم، ابتداء سلام نمود و گفت: اى برادر با ما راه بيا. با هم براه افتاديم و گفتگو ميكرديم تا آنكه كوه‏هاى عرفات را پشت سر گذاشته و بطرف كوه‏هاى منى رفتيم. وقتى از آنجا نيز گذشتيم بميان كوه‏هاى طائف رسيديم.

تشرف علی بن مهزیار خدمت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

چون صبح كاذب دميد بمن دستور داد كه پياده شوم و نماز شب بخوانم بعد از نماز شب دستور داد كه نماز «وتر» بخوانم، منهم نماز وتر را خواندم، و اين فائد ه‏اى بود كه از وى كسب كردم. سپس امر نمود كه سجود كنم و تعقيب بخوانم. آنگاه‏ نمازش را تمام كرد و سوار شد و بمن هم دستور داد سوار شده با وى حركت نمودم تا آنكه قلعه كوه طائف پيدا شد.

پرسيد: آيا چيزى مى ‏بينى؟ گفتم: آرى تل ريگى مى‏ بينم كه خيمه ‏اى بر بالاى آنست و نور از داخل آن مي درخشد. وقتى آن را ديدم خوشحال گشتم گفت: اميد و آرزوى تو در آنجاست. آنگاه گفت برادر با من بيا. او مي رفت و من هم از همان راه ميرفتم تا اينكه از بلندى كوه پائين آمديم سپس گفت: پياده شو كه در اينجا سركشان ذليل و جباران خاضع ميگردند. آنگاه گفت: مهار شتر را رها كن. گفتم: بدست كى بدهم؟

گفت: اينجا حرم قائم آل محمد است كسى جز افراد با ايمان بدينجا راه نمى ‏يابد و هيچ كس جز مؤمن از اينجا بيرون نمي رود. من هم مهار شترم را رها كردم و با او رفتم تا نزديك چادر رسيديم. او نخست بدرون چادر رفت و بمن دستور داد كه در بيرون چادر توقف كنم تا او برگردد. سپس گفت: داخل شو كه در اينجا جز سلامتى چيزى نيست. من وارد چادر شدم و آن حضرت را ديدم كه نشسته و دو برد يمانى پوشيده قسمتى از يكى را روى دوش انداخته است.

اندامش در لطافت مانند گل بابونه و رنگ مباركش در سرخى همچون گل ارغوانى است كه قطراتى از عرق مثل شبنم بر آن نشسته باشد ولى چندان سرخ نبود.

قد مباركش مانند شاخه درخت بان‏ «1» يا چوبه ريحان بود. جوانى ذيجود، پاكيزه و پاك سرشت بود كه نه بسيار بلند و نه خيلى كوتاه بود، بلكه متوسط القامه بود.

سر مباركش گرد، پيشانيش گشاده، ابروانش بلند و كمانى، بينيش كشيده و ميان برآمده؛ صورتش كم گوشت و بر گونه راستش خالى مانند پاره مشكى بود كه بر روى عنبر كوبيده قرار دارد.

هنگامى كه حضرتش را ديدم، سلام نمودم و جوابى از سلام خود بهتر شنيدم.

سپس مرا مخاطب ساخت و احوال مردم عراق را پرسيد. عرض كردم: آقا! مردم عراق (شيعيان) در كمال ذلت بسر مي برند و ميان ساير مردم خوارند. فرمود:

پسر مهزيار روزى فرا ميرسد كه شما بر آنان مسلط گشته و مالك آنها (يعنى مردم غير شيعه) باشيد چنان كه امروز آنها بر شما مسلط شده ‏اند، آنها در آن روز ذليل و خوار خواهند بود.

عرض كردم: آقا! جاى شما از ما دور و آمدنتان بطول انجاميده! فرمود:

پسر مهزيار! پدرم ابو محمد (امام حسن عسكرى عليه السّلام) از من پيمان گرفت كه مجاور قومى نباشم كه خداوند بر آنها غضب نموده و در دنيا و آخرت مورد نفرت و مستحق عذاب دردناك هستند. و امر فرمود: كه جز در كوههاى سخت و بيابانهاى هموار نمانم.

بخدا قسم مولاى شما (امام حسن عسكرى عليه السّلام) خود رسم تقيه پيش گرفت و مرا نيز امر به تقيه فرمود، و من اكنون در تقيه بسر ميبرم تا روزى كه خداوند بمن اجازه دهد و قيام كنم. عرضكردم: آقا! چه وقت قيام ميفرمائى؟ فرمود: موقعى كه راه حج را بروى شما بستند، و خورشيد و ماه در يك جا جمع شود، و نجوم و ستارگان در اطراف آن بگردش درآيند.

عرض كردم: يا ابن رسول اللَّه! اين علائم كى خواهد بود؟ فرمود:

در فلان سال و فلان سال «دابة الارض» در بين صفا و مروه قيام كند، در حالى كه عصاى موسى و انگشتر سليمان با او باشد و مردم را بسوى محشر سوق دهد (دابة الارض يعنى متحرك در روى زمين و مقصود خود آن حضرت است).

على بن مهزيار افزود كه: چند روز در خدمت حضرت ماندم، و بعد از آنكه بمنتهاى آرزوى خود رسيدم رخصت گرفته بطرف منزلم برگشتم. بخدا قسم از مكه بكوفه آمدم، در حالى كه فقط غلام خدمتكار همراه داشتم و هيچ گونه خطرى نديدم و صلى اللَّه على محمد و آله و سلم تسليما

طبرى نيز اين حديث از محمد بن سهل جلودى از احمد بن محمد بن جعفر طائى از محمد بن حسن بن يحيى حارثى از على بن ابراهيم بن مهزيار، بر وجهى مبسوطتر از آنچه شيخ نقل كرده؛ آمده است و مضمون هر دو تقريبا يكى است.

مؤلف: دور نيست كه جمع شدن خورشيد و ماه و ستارگان كنايه از پيغمبر (ص) و امير المؤمنين و ائمه صلوات اللَّه عليهم اجمعين باشد، و هم محتمل است كه مقصود نزديكى قيام امام زمان عليه السّلام با روز رستاخيز باشد كه اوضاع كواكب چنين خواهد شد و هم ممكن است كه معنى آن ظاهر عبارت باشد.





تعداد بازديد : 70
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ و متعلق به مدیر آن می باشد و کپی برداری از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است...
1

تنظیمات زمینه قالب:


رنگ پس زمينه



پس زمينه ها

سایت ایران به حمایت شما نیاز دارد: سایت ایران

دریافت کد

کد اخبار